Het onderdrukken van emoties kan zorgen voor spanningsopbouw die steeds dieper in het lijf vast komt te zitten. We zijn niet alleen onze gedachten. We zijn niet alleen ons gevoel. We zijn niet alleen ons lijf. Door verbinding te maken tussen hoofd en hart ontstaat er een emotioneel evenwicht.

Dit evenwicht kan ontstaan door het toepassen van Reiki. Reiki brengt de energie in en rondom het lichaam in balans en verminderd fysieke en emotionele klachten. Het vitaliseert zowel lichaam als geest en een behandeling voelt als een liefdevolle warme afgifte van energie. Het bevordert je psychische en geestelijke groei en je leven krijgt nieuwe kwaliteit. Het effect van Reiki verschilt per persoon.

De term Reiki komt uit de Japanse woorden ‘Rei’ en “Ki’. “Rei’ betekend Universele en “Ki’ staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een eeuwenoude geneeswijze waarbij gewerkt wordt met het sturen van  kosmische energie. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen. Door het sturen van de energie activeren we het zelfhelend vermogen van het lichaam.

(Reiki behandelingen kunnen gegeven worden in mijn praktijk, maar ook op locatie)