Ieder mens krijgt in de loop van het leven te maken met verlies. Het verlies van een dierbaar persoon, een huisdier, een baan, je gezondheid, je relatie; in alle gevallen moet je afscheid nemen van iets of iemand die je dierbaar was. Een dergelijk gemis kan je leven ingrijpend veranderen en brengt vaak verdriet, onmacht, boosheid, angst of zelfs schuldgevoel met zich mee. De wereld om je heen gaat als een film aan je voorbij en je leven staat even stil. En het blijft lastig om vrienden of familie ‘te belasten’ met jouw worsteling. Als verliesbegeleider kan ik je daar met oprechte aandacht bij helpen.

Goed en slecht bestaan niet

Tijdens zo'n fase in je leven is het belangrijk om in alle openheid en eerlijkheid je emoties en gedachten te kunnen delen. Er is namelijk geen goede en geen slechte manier om met verlies om te gaan, geen stappenplan, geen tijdschema met gewenst resultaat, alleen maar jouw manier. Ik help je verbinding te maken met je kwetsbaarheid, je teleurstellingen, je pijn en verdriet. En samen gaan we op zoek naar een nieuw evenwicht, waarin ik het lichaam ook meeneem. Want verdriet kan uitputtend zijn en letterlijk pijn doen. Soms ben je boos en geeft dit spanning in je lijf. Of voel je juist niets meer en maakt dit je angstig. Tijdens de kennismaking bespreken we je vragen en wat je wilt bereiken. En dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Begeleidingstraject - Kort maar krachtig

Omdat ik geloof in de veerkracht van ieder mens, streef ik naar een zo kort mogelijk begeleidingstraject. Dat kan bestaan uit een losse sessie of uit onderstaande vier sessies: