Een verlies, van welke aard dan ook, ervaar je in alle vezels van je lijf. Je ervaart je verlies in je gevoelens, gedachten, in hoe je jezelf ziet en de wereld om je heen. Verdriet, spanningen, onverwerkte gevoelens slaan zich vaak op in het lichaam. In mijn begeleiding neem ik het lichamelijke aspect daarom zeker mee.

Voetreflexmassage gericht op verwerking gevoelens:

Wanneer je heftige emoties ervaart, kun je lichamelijke klachten krijgen. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een baan, een vriendschap, je gezondheid, toekomstdroom of elk ander verlies. Klachten zoals slecht slapen, (spier)spanning, hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, duizeligheid, buikpijn, concentratieverlies, prikkelbaarheid, rusteloosheid zijn enkele voorbeelden van de lichamelijke en geestelijke symptomen die verlies met zich mee kan brengen.

Door middel van energiebanen wordt je hele lichaam weerspiegelt in je voeten (alle organen, spieren en weefsels). Tijdens de massage ga ik deze energiebanen masseren, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat, blokkades worden opgeheven en onverwerkte gevoelens gestimuleerd om verwerkt te worden.

De massage wordt als troostend, verzachtend en ontspannend ervaren. Het lucht letterlijk op. Fysieke klachten en (verlies) pijn worden minder. Een moment waarop je echt even in alle rust stil mag staan bij jouw verlies (groot of klein, kort of lang geleden), zonder dat iemand vraagt om er woorden aan te geven.

Massages tijdens de laatste levensfase

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je niet meer beter wordt en je het leven en elkaar los moet gaan laten, kun je in een achtbaan van emoties terechtkomen. Een voetreflex-massage speciaal gericht op deze laatste levensfase helpt om rust te krijgen in je hoofd, het ondersteunt het proces van accepteren en loslaten. Angsten, onzekerheden en ballast worden afgevoerd. Ook heeft het een positieve invloed op de energie en pijnbeleving. Het brengt je naar het hier en nu, geeft een diepe ontspanning en zorgt voor vertrouwen in wat komen gaat.

Later in deze fase maak ik gebruik van massage technieken die het natuurlijk verloop van het sterven makkelijker, vloeiender en meer ontspannen maken. Rustig aanraken is dan genoeg om een diepe connectie met het lichaam te maken.

Ik geef deze massages bij jou thuis (een aantal technieken kan ik eventueel ook leren aan je dierbaren).